Midpoints, Distance
Contributed by: Andrews

  • 1. Find the midpoint of (2,-5) and (8,7).
A) (6,12)
B) (5,1)
C) (10,2)
D) (-6,-12)
  • 2. Find the distance between (2,-5) and (8,7).
A) 10.39
B) (10,2)
C) 13.42
D) 8
  • 3. Find the midpoint of (4,11) and (-1,6).
A) 20
B) (1.5, 8.5)
C) (3,17)
D) (2.5, 2.5)
  • 4. Find the distance between (4,11) and (-1,6).
A) 4.51
B) (3,17)
C) 7.07
D) 17.26
  • 5. Find the length of the unknown side.
A) 32.02
B) 15
C) 5
D) 10
  • 6. What is the midpoint of segment AB?
A) (0,1.33)
B) (4,1)
C) (0,-1)
D) (.75, -.75)
  • 7. What is the length of segment AB?
A) (-8,-6)
B) 10
C) 100
D) (6,8)
  • 8. Find the midpoint of (1/3,2/5) and (0,16/5)
A) (2/6,9)
B) ((3,5)
C) (1/6, 9/5)
D) (.33,0.4)
  • 9.
A) 15
B) 7.5
C) 10.61
D) 8.27
  • 10. What is the other endpoint of a segment with one endpoint at (-3, 8) and the midpoint at (7,1)?
A) (-10,7)
B) (4,9)
C) (17, -6)
D) (4, 7)
  • 11. What is the other endpoint of a segment with one endpoint at (2,3) and the midpoint at (-2,6)?
A) (0,9)
B) (-4,3)
C) (4,-3)
D) (-6,9)
Students who took this test also took :

Answer Key

1.B   2.C   3.B   4.C   5.B   6.C   7.B   8.C   9.C   10.C   11.D  

Created with That Quiz — where a math practice test is always one click away.