Scatter Plot Exit Ticket
Contributed by: Helfenbein
(Original author: Eckardt)

  • 1. Which is this the most accurate line of best fit in the scatterplot below?
A) r
B) g
C) p
D) b
  • 2. Which is this the most accurate line of best fit in the scatterplot below?
A) b
B) r
C) g
D) p
  • 3. Which is true about this graph?
A) A negative line of best fit exists.
B) No good line of best fit exists.
C) A positive line of best fit exists.
  • 4. Which is true about this graph?
A) No Correlation
B) Negative Correlation
C) Positive Correlation
  • 5. Which is true about this graph?
A) Correlationcoupld be 0.8
B) Correlation could be -0.75
C) Correlation could be -0.1
D) Correlation could be 0.05
  • 6. A line of best fit needs to go through the origin
A) False
B) True
  • 7. What is the linear regression equation for this set of data?
A) y=.43x-4.18
B) y=-.25x-2.11
C) y=-.43x+4.18
D) y=-1.21x-3.02
  • 8. The following scatter plot represents which ordered pairs?
A) (4,1), (0,2), (6,3), & (2,4)
B) (4,1), (2,0), (3,6), & (4,2)
C) (1,4), (2,2), (3,6), & (4,2)
D) (1,4), (2,0), (3,6), & (4,2)
  • 9. To write an equation of best fit, you pick 2 points _______________
A) On the line of best fit
B) From the table of points
C) From the points on the scatter plot
  • 10. When all of the data points are very close to the line of best fit, we can say there is a strong correlation present.
A) True
B) False
Students who took this test also took :

Answer Key

1.A   2.D   3.B   4.B   5.A   6.A   7.C   8.D   9.A   10.A  

Created with That Quiz — the site for test creation and grading in math and other subjects.