![]()
A) Acinonyx jubatus B) Leptailurus serval C) Felis catus D) Panthera leo
A) Avustralya B) Afrika C) Güney Amerika D) Asya
A) Dağlar B) Otlaklar C) Çöller D) Yağmur Ormanları
A) Timsahlar B) Aslanlar C) Kurtlar D) Kartallar
A) 15-18 yaş B) 5-7 yıl C) 20-25 yıl D) 10-12 yıl
A) 8-10 B) 1 C) 2-4 D) 5-7
A) Balık B) Kuşlar C) Antilop D) Kemirgenler
A) Küçük kulaklar B) Kısa kuyruk C) Kör pençeler D) Uzun bacaklar
A) 4 B) 2 C) 1 D) 3
A) Otçul B) Omnivor C) Böcekçil D) Etçil
A) Sürü B) Yalnız C) Koloni D) Paket
A) Avlanma B) Habitat kaybı C) İklim değişikliği D) Kaçak Avcılık
A) Savunmasız B) Tehlike Altında C) Kritik Tehlike Altında D) En Az Endişe Verici
A) Pup B) Yavru C) Kedicik D) Fawn
A) Sahra altı ülkeler B) Kuzey Amerika C) Avustralya D) Asya
A) 30–40 cm (12–16 in) B) 54–62 cm (21–24 in) C) 100–120 cm (39–47 in) D) 70–80 cm (28–31 in)
A) 50–70 kg (110–154 pound) B) 3–6 kg (7–13 pound) C) 9–18 kg (20–40 pound) D) 25–35 kg (55–77 pound)
A) Savannah kedi ırkı B) Fars kedi ırkı C) Bengal kedi ırkı D) Siyam kedi ırkı
A) 1997 B) 1986 C) 2010 D) 2006
A) Dinder–Alatash B) Khaudum Milli Parkı C) Mudumu Milli Parkı D) Luambe Milli Parkı
A) Tunus B) Fas C) Namibya D) Cezayir
A) Afrika'daki bir kabile tarafından kullanılan bir isim. B) Küçük bir kedi anlamına gelen Latince bir kelime. C) Leopar desenli hayvanları tanımlayan Fransızca bir terim. D) "(lobo-) cerval", Portekizce'de "puma" anlamına gelir.
A) Yağmur ormanları B) Vadi arazileri C) Savana D) Çayırlar
A) 2. Ek B) 1. Ek C) CITES listesinde yer almamaktadır D) 3. Ek
A) Doğumda B) Yetişkinliğe ulaştıklarında C) Altı aylık olduklarında D) Bir ay sonra
A) %80–97 B) %30–40 C) %10–20 D) %50–70
A) Johann Christian Daniel von Schreber, 1776 B) Carl Linnaeus C) Gregor Mendel D) Charles Darwin
A) Afrika çayır sıçanı B) Zebra C) Afrika fili D) Zürafa
A) Düşük bir homurtu B) Derin bir gürültü C) Yüksek perdeli bir cıvıltı D) Yüksek sesli bir kükreme
A) Gri B) Beyaz C) Siyah D) Kahverengi
A) Kalıcı kesici dişleri çıkmadan önce B) Asla C) Sadece tamamen büyüdüklerinde D) Annelerinden ayrıldıktan sonra
A) Sadece ses çıkararak B) Dışkı ve tükürük kullanarak C) Ağaçları tırmalayarak D) Patilerindeki koku bezlerini kullanarak
A) Her ay. B) Sadece ilkbaharda. C) Yılda bir veya iki kez, bölgeye göre değişiklik gösterir. D) Sadece kış aylarında.
A) İşitme duyusuyla B) Yankı yayan sesler aracılığıyla C) Koku yoluyla D) Sadece gözleriyle
A) Altı aylıkken B) Doğumdan bir ay sonra C) Doğumdan altı ay sonra D) Doğumdan iki hafta sonra
A) Tam olarak 1,5 metre (4 fit 11 inç) B) Yaklaşık 3 metre (9 fit 10 inç) C) 2 metreden fazla (6 fit 7 inç) D) 1 metreden az (3 fit)
A) Yedi B) Üç C) Bir D) Beş
A) Düzenli toprağı savunma mücadeleleri B) Sürekli vokal iletişim C) Sınırlı sosyal etkileşim D) Sık sık grup halinde avlanma
A) Bir aylıkken B) Altı aylıkken C) On iki aylıkken D) Üç haftalıkken
A) Kenya B) Güney Afrika C) Mısır D) Nijerya
A) 'Ormanda yaşayan B) 'Çevik avcı' C) 'İnce ve zarif kedi' D) 'Benekli güzellik'
A) Agresiflik B) Korkaklık C) Uysallık D) Avlanma becerileri
A) Meyveler B) Kabuk C) Yapraklar D) Ot
A) Dokuz ila on iki ay B) İki ila üç ay C) Altı ila sekiz ay D) Bir ay |