![]()
A) Karides B) Çok kılçıklı solucanlar C) Kabuklu deniz canlıları D) Balık
A) Sadece ayaklarını kullanarak hareket ederler. B) Yarı açık kanatlarını kürek gibi ve ayaklarını dümen gibi kullanırlar. C) Taşıma için okyanus akıntılarından yararlanırlar. D) Kanatlarını hızla çırparlar.
A) Yaklaşık 7 cm (3 inç) B) 12 cm (5 inç) C) 18 cm (7 inç) D) 5 cm (2 inç)
A) Taze su içerek. B) Tuzu ayakları aracılığıyla dışarı atarak. C) Tuzu kusarak. D) Böbrekleri ve burunlarındaki özel tuz bezleri aracılığıyla.
A) En yakın yerleşim yerine. B) Doğdukları kolonilere. C) Her yıl tamamen farklı bir yere. D) Farklı adalar arasında rastgele bölgelere.
A) Doğrudan bir yuva girişine doğru uçarlar. B) İnerlemeden önce birkaç tur atarlar. C) Varır varmaz hemen yere konarlar. D) Suya dalarak ilerlerler.
A) Sessiz kalarak. B) Düz bir duruş, kabarık göğüs tüyleri ve dik bir kuyruk ile. C) Başlarını eğerek. D) Yüzerek uzaklaşarak.
A) Uzunluğu 55 mm, genişliği 35 mm, yaklaşık 50 gram ağırlığında. B) Uzunluğu 70 mm, genişliği 45 mm, yaklaşık 80 gram ağırlığında. C) Uzunluğu 50 mm, genişliği 30 mm, yaklaşık 40 gram ağırlığında. D) Uzunluğu 61 mm, genişliği 42 mm, yaklaşık 62 gram ağırlığında.
A) Balıkları başlangıçtan itibaren yuvaya bırakma. B) Gagadan gaga besleme. C) Onların kendi başlarına avlanmalarına izin verme. D) Önceden sindirilmiş yiyeceklerle besleme.
A) Kum sülüklülerinin bulunabilirliği. B) Karada bulunan yırtıcı hayvanların sayısı. C) Kuzey kutbu şahinlerinin varlığı. D) Suyun sıcaklığı.
A) 10 ila 20 gün. B) 34 ila 50 gün, bu süre yiyecek kaynaklarına bağlı olarak değişir. C) 60 ila 70 gün. D) 80 ila 90 gün.
A) Hemen yuvasından ayrılır. B) Yetişkinlere ait yüz bölgesindeki renkli lekeler belirginleşir. C) Tüy yeleğini döker ve genç kuşlara ait tüylerini gösterir. D) Kendi yiyeceğini bulmaya başlar.
A) Yavrular yuvada sonsuza dek kalır. B) Yavrular gündüzleri yuvadan ayrılır. C) Yavrular geceleyin yuvadan ayrılır. D) Yavrular terk edilir.
A) Diğer civcivlerle bir araya gelirler. B) Yırtıcı hayvanların bulunduğu yöne doğru yüzmeye başlarlar. C) Hemen geri dönerek karaya ulaşırlar. D) Genellikle, gün doğumunda kıyıdan yaklaşık 3 kilometre uzaklaşarak denize doğru yüzmeye başlarlar.
A) Hemen yakındaki yeni alanlar bulurlar. B) O yıl için üremeyi bırakırlar. C) İnsan yerleşim yerlerine göç ederler. D) Yeni kolonilerin kendiliğinden oluşması pek olası değildir.
A) Detaylı yuvalar inşa etmek. B) Karmaşık şarkılar söylemek. C) Hava akrobatik hareketleri sergilemek. D) Papağanların, kafalarını sallayarak ve gagalarını birbirine vurarak oluşturduğu, "gagalamak" adı verilen davranış.
A) Yuvalar, üreme ve yavruların büyütülmesi için kullanılır. B) Yuvalar, yiyeceklerin depolanması için kullanılır. C) Yuvalar sadece genç pofinler tarafından kullanılır. D) Yuvalar, bir kez kullanıldıktan sonra terk edilir.
A) İnsanlar dikkatsizce yürürse, yuvaları çökebilir. B) Daha sağlam yuvalar inşa ederler. C) İnsanlarla etkileşimi olumlu karşılarlar. D) İnsan varlığını tamamen görmezden gelirler.
A) Koruma çalışmaları sayesinde başarılı bir şekilde yeniden kurulmuşlardır. B) Herhangi bir önemi yoktur. C) Denizkuşlarının sadece bu bölgelerde ürediği yerlerdir. D) Her yıl terk edildikleri bilinmektedir.
A) Yavru sayısı azaltmak. B) Üremeyi tamamen durdurmak. C) Yeni bölgelere göç etmek. D) Yavruları, farklı av türleriyle beslemek.
A) Denizkuşlarını görmezden gelerek. B) Denizkuşlarıyla mücadele ederek. C) Yiyeceklerini saklayarak. D) Yavrularını beslerken gruplar halinde gelerek.
A) Beyaz yüz lekeleri yoktur ve koyu renkli bacakları ve ayakları vardır. B) Kanatları tamamen gelişmiştir. C) Yetişkin papağanlardan daha büyüktürler. D) Parlak kırmızı renkli gagaları vardır.
A) Yeni tüneller kazarlar. B) Hemen uçmaya başlarlar. C) Denize ulaşmak için yürürler, koşarlar ve kanatlarını çırparlar. D) Yuvanın içinde kalırlar.
A) Kutup martılarının varlığı. B) Havanın sıcaklığı. C) İnsan ziyaretçi sayısı. D) Hamsi bolluğu.
A) Yavruların büyüme süresi uzayabilir ve yavrular açlıktan ölebilir. B) Yumurta üretimini artırırlar. C) Yeni bölgelere göç ederler. D) Hemen yuvalarını terk ederler.
A) Yuvalar tamamen dallardan yapılmıştır. B) Yuvalar, dışkı bırakmak için yan tüneller içeren karmaşık yapılar olabilir. C) Yuvalar, birden fazla tür tarafından paylaşılır. D) Yuvalar her zaman sığ ve basittir.
A) Onlar, o bölgeden ayrılır. B) Birkaç kuşun aynı anda gelmesi, avlanma oranını azaltır. C) Onlar, yavrularını saklar. D) Onlar, şahinlere saldırır.
A) 10 metre (35 fit) B) 20 metre (66 fit) C) 15 metre (49 fit) D) 5 metre (16 fit)
A) Tıklama sesi. B) Bir nevi homurtu sesi, sanki bir testerenin çalıştırıldığına benzeyen bir ses. C) Ötme sesi. D) Cıvıltı sesi.
A) Anseriformes B) Passeriformes C) Ciconiiformes D) Charadriiformes
A) Procellariidae B) Spheniscidae C) Alcidae D) Falconidae
A) Uria B) Alca C) Cepphus D) Fratercula
A) Yunanca B) Anglo-Normanca C) Latince D) Eski İngilizce
A) Atlantik puffin B) Manx denizkuşu C) Süruşkuşu D) Uçan kaya kuşu
A) F. a. arctica B) F. a. naumanni C) F. a. grabae D) F. a. pacifica
A) Boyut B) Kanat deseni C) Gaganın şekli D) Renk
A) F. a. naumanni B) F. a. pacifica C) F. a. grabae D) F. a. arctica
A) Auk familyası B) Martı familyası C) Pelikan familyası D) Albatros familyası
A) Pasifik Okyanusu B) Hint Okyanusu C) Güney Okyanusu D) Atlantik Okyanusu
A) Fransa (Bretanya) B) Newfoundland ve Labrador C) İzlanda D) Grönland
A) Beyaz B) Koyu gri C) Siyah D) Açık gri
A) Kanada gugusu B) Sarı başlı ordek C) Kuzey Atlantik puffini D) Büyük mavi balıkçıl
A) Yaz B) Sonbahar C) Kış D) İlkbahar
A) Avrupa B) Güney Amerika C) Kuzeybatı Afrika D) Avustralya
A) %50 B) %60 C) %80 D) %30
A) Newfoundland B) Güney Amerika C) Faroe Adaları D) Norveç
A) Sonbahar B) Yaz C) Kış D) İlkbahar
A) %80 B) %20 C) %50 D) %5
A) Beyaz B) Gri C) Kahverengi D) Siyah
A) Büyük kara sırtlı martı B) Küçük kara sırtlı martı C) Kuzey kutbu martısı (Stercorarius parasiticus) D) Haring martısı
A) Spilopsyllus cuniculi B) Ornithopsylla laetitiae C) Ixodes uriae D) Ceratophyllus borealis
A) Mor sümbül (Lythrum salicaria) B) Ağaç gülgülü (Lavatera arborea) C) Japonca sarmaşık (Fallopia japonica) D) Kuzu yemişeni (Pueraria lobata)
A) 5-6 milyon birey B) 12-14 milyon birey C) 30-35 milyon birey D) 20-25 milyon birey
A) Fair Isle B) Skomer Adası C) Lundy Adası D) Farne Adaları
A) Balıklar B) Hava yoluyla avlanan yırtıcılar C) Yeryüzünde yaşayan memeliler D) Foklar
A) Davranışsal analiz B) Parmak izi analiz teknikleri C) Beslenme araştırmaları D) Genetik modifikasyon
A) Okyanus tuzluluk seviyeleri B) Plankton yoğunluğunu kontrol eden su sıcaklığı C) Yavruların büyüme hızları D) Balık göç kalıpları
A) Sierra Kulübü B) Doğa Koruma Derneği C) Ulusal Audubon Derneği D) Dünya Vahşi Yaşam Fonu
A) Deniz kuşları B) Okyanus bebekleri C) Deniz civcivleri D) Papağan yavruları
A) Trondheim B) Bergen C) Oslo D) Værøy Belediyesi
A) 1945 B) 1960 C) 1939 D) 1950
A) Værøy B) Heimaey C) Lundy D) Skellig Michael
A) Wookiees B) Droids C) Ewoks D) Porgs |