A) Panthera leo B) Leptailurus serval C) Acinonyx jubatus D) Felis catus
A) Asya B) Avustralya C) Afrika D) Güney Amerika
A) Yağmur Ormanları B) Otlaklar C) Dağlar D) Çöller
A) Kurtlar B) Aslanlar C) Kartallar D) Timsahlar
A) 20-25 yıl B) 15-18 yaş C) 5-7 yıl D) 10-12 yıl
A) 1 B) 8-10 C) 5-7 D) 2-4
A) Balık B) Kuşlar C) Kemirgenler D) Antilop
A) Uzun bacaklar B) Kör pençeler C) Kısa kuyruk D) Küçük kulaklar
A) 4 B) 2 C) 3 D) 1
A) Omnivor B) Otçul C) Etçil D) Böcekçil
A) Paket B) Koloni C) Sürü D) Yalnız
A) Habitat kaybı B) Kaçak Avcılık C) Avlanma D) İklim değişikliği
A) Tehlike Altında B) Kritik Tehlike Altında C) En Az Endişe Verici D) Savunmasız
A) Pup B) Yavru C) Fawn D) Kedicik
A) Avustralya B) Sahra altı ülkeler C) Kuzey Amerika D) Asya
A) 30–40 cm (12–16 in) B) 70–80 cm (28–31 in) C) 54–62 cm (21–24 in) D) 100–120 cm (39–47 in)
A) 50–70 kg (110–154 pound) B) 3–6 kg (7–13 pound) C) 25–35 kg (55–77 pound) D) 9–18 kg (20–40 pound)
A) İşitme duyusuyla B) Koku yoluyla C) Yankı yayan sesler aracılığıyla D) Sadece gözleriyle
A) 2 metreden fazla (6 fit 7 inç) B) Tam olarak 1,5 metre (4 fit 11 inç) C) 1 metreden az (3 fit) D) Yaklaşık 3 metre (9 fit 10 inç)
A) Sadece ses çıkararak B) Patilerindeki koku bezlerini kullanarak C) Dışkı ve tükürük kullanarak D) Ağaçları tırmalayarak
A) Sadece ilkbaharda. B) Her ay. C) Yılda bir veya iki kez, bölgeye göre değişiklik gösterir. D) Sadece kış aylarında.
A) İki ila üç ay B) Dokuz ila on iki ay C) Bir ay D) Altı ila sekiz ay
A) On iki aylıkken B) Altı aylıkken C) Bir aylıkken D) Üç haftalıkken
A) Leopar desenli hayvanları tanımlayan Fransızca bir terim. B) "(lobo-) cerval", Portekizce'de "puma" anlamına gelir. C) Afrika'daki bir kabile tarafından kullanılan bir isim. D) Küçük bir kedi anlamına gelen Latince bir kelime.
A) Johann Christian Daniel von Schreber, 1776 B) Gregor Mendel C) Charles Darwin D) Carl Linnaeus
A) Üç B) Bir C) Beş D) Yedi
A) 'İnce ve zarif kedi' B) 'Çevik avcı' C) 'Benekli güzellik' D) 'Ormanda yaşayan
A) 1986 B) 2006 C) 1997 D) 2010
A) Avlanma becerileri B) Uysallık C) Korkaklık D) Agresiflik
A) Kenya B) Güney Afrika C) Nijerya D) Mısır
A) Gri B) Kahverengi C) Siyah D) Beyaz
A) Namibya B) Cezayir C) Tunus D) Fas
A) Yağmur ormanları B) Savana C) Vadi arazileri D) Çayırlar
A) Dinder–Alatash B) Luambe Milli Parkı C) Khaudum Milli Parkı D) Mudumu Milli Parkı
A) Düzenli toprağı savunma mücadeleleri B) Sürekli vokal iletişim C) Sınırlı sosyal etkileşim D) Sık sık grup halinde avlanma
A) Yüksek sesli bir kükreme B) Yüksek perdeli bir cıvıltı C) Derin bir gürültü D) Düşük bir homurtu
A) %30–40 B) %80–97 C) %50–70 D) %10–20
A) Afrika çayır sıçanı B) Afrika fili C) Zebra D) Zürafa
A) Doğumda B) Bir ay sonra C) Altı aylık olduklarında D) Yetişkinliğe ulaştıklarında
A) Yapraklar B) Meyveler C) Ot D) Kabuk
A) Doğumdan iki hafta sonra B) Doğumdan altı ay sonra C) Altı aylıkken D) Doğumdan bir ay sonra
A) Kalıcı kesici dişleri çıkmadan önce B) Sadece tamamen büyüdüklerinde C) Annelerinden ayrıldıktan sonra D) Asla
A) 1. Ek B) 3. Ek C) CITES listesinde yer almamaktadır D) 2. Ek
A) Savannah kedi ırkı B) Bengal kedi ırkı C) Fars kedi ırkı D) Siyam kedi ırkı |