A) Acinonyx jubatus B) Felis catus C) Panthera leo D) Leptailurus serval
A) Güney Amerika B) Afrika C) Asya D) Avustralya
A) Dağlar B) Çöller C) Otlaklar D) Yağmur Ormanları
A) Aslanlar B) Timsahlar C) Kurtlar D) Kartallar
A) 20-25 yıl B) 15-18 yaş C) 10-12 yıl D) 5-7 yıl
A) 5-7 B) 2-4 C) 8-10 D) 1
A) Kuşlar B) Balık C) Kemirgenler D) Antilop
A) Kısa kuyruk B) Kör pençeler C) Küçük kulaklar D) Uzun bacaklar
A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
A) Etçil B) Böcekçil C) Omnivor D) Otçul
A) Sürü B) Yalnız C) Koloni D) Paket
A) İklim değişikliği B) Avlanma C) Kaçak Avcılık D) Habitat kaybı
A) Tehlike Altında B) Savunmasız C) En Az Endişe Verici D) Kritik Tehlike Altında
A) Fawn B) Yavru C) Pup D) Kedicik
A) Avustralya B) Sahra altı ülkeler C) Kuzey Amerika D) Asya
A) 30–40 cm (12–16 in) B) 54–62 cm (21–24 in) C) 70–80 cm (28–31 in) D) 100–120 cm (39–47 in)
A) 3–6 kg (7–13 pound) B) 25–35 kg (55–77 pound) C) 50–70 kg (110–154 pound) D) 9–18 kg (20–40 pound)
A) Bengal kedi ırkı B) Savannah kedi ırkı C) Fars kedi ırkı D) Siyam kedi ırkı
A) 1986 B) 2006 C) 1997 D) 2010
A) Khaudum Milli Parkı B) Dinder–Alatash C) Luambe Milli Parkı D) Mudumu Milli Parkı
A) Cezayir B) Tunus C) Fas D) Namibya
A) "(lobo-) cerval", Portekizce'de "puma" anlamına gelir. B) Leopar desenli hayvanları tanımlayan Fransızca bir terim. C) Afrika'daki bir kabile tarafından kullanılan bir isim. D) Küçük bir kedi anlamına gelen Latince bir kelime.
A) Yağmur ormanları B) Vadi arazileri C) Savana D) Çayırlar
A) CITES listesinde yer almamaktadır B) 1. Ek C) 2. Ek D) 3. Ek
A) Doğumda B) Bir ay sonra C) Altı aylık olduklarında D) Yetişkinliğe ulaştıklarında
A) %10–20 B) %80–97 C) %50–70 D) %30–40
A) Carl Linnaeus B) Charles Darwin C) Johann Christian Daniel von Schreber, 1776 D) Gregor Mendel
A) Zebra B) Afrika çayır sıçanı C) Zürafa D) Afrika fili
A) Yüksek perdeli bir cıvıltı B) Düşük bir homurtu C) Derin bir gürültü D) Yüksek sesli bir kükreme
A) Beyaz B) Kahverengi C) Siyah D) Gri
A) Annelerinden ayrıldıktan sonra B) Sadece tamamen büyüdüklerinde C) Kalıcı kesici dişleri çıkmadan önce D) Asla
A) Patilerindeki koku bezlerini kullanarak B) Ağaçları tırmalayarak C) Dışkı ve tükürük kullanarak D) Sadece ses çıkararak
A) Sadece kış aylarında. B) Her ay. C) Yılda bir veya iki kez, bölgeye göre değişiklik gösterir. D) Sadece ilkbaharda.
A) Yankı yayan sesler aracılığıyla B) Sadece gözleriyle C) İşitme duyusuyla D) Koku yoluyla
A) Doğumdan bir ay sonra B) Altı aylıkken C) Doğumdan altı ay sonra D) Doğumdan iki hafta sonra
A) Yaklaşık 3 metre (9 fit 10 inç) B) 2 metreden fazla (6 fit 7 inç) C) Tam olarak 1,5 metre (4 fit 11 inç) D) 1 metreden az (3 fit)
A) Beş B) Bir C) Yedi D) Üç
A) Düzenli toprağı savunma mücadeleleri B) Sık sık grup halinde avlanma C) Sürekli vokal iletişim D) Sınırlı sosyal etkileşim
A) Bir aylıkken B) Üç haftalıkken C) On iki aylıkken D) Altı aylıkken
A) Güney Afrika B) Nijerya C) Kenya D) Mısır
A) 'Çevik avcı' B) 'Benekli güzellik' C) 'Ormanda yaşayan D) 'İnce ve zarif kedi'
A) Uysallık B) Avlanma becerileri C) Agresiflik D) Korkaklık
A) Ot B) Yapraklar C) Meyveler D) Kabuk
A) Dokuz ila on iki ay B) İki ila üç ay C) Altı ila sekiz ay D) Bir ay |