![]()
A) Acinonyx jubatus B) Пантера лео C) Felis catus D) Сервал Лептайлур (Leptailurus)
A) Південна Америка B) Австралія C) Азія D) Африка
A) Гори B) Пустелі C) Пасовища D) Тропічні ліси
A) Вовки B) Крокодили C) Леви D) Орли
A) 15-18 років B) 20-25 років C) 5-7 років D) 10-12 років
A) Антилопа. B) Птахи C) Гризуни D) Риба
A) 4 B) 2 C) 3 D) 1
A) Хижак. B) Комахоїдні C) Всеїдний D) Рослиноїдні
A) Браконьєрство B) Зміна клімату C) Хижацтво D) Втрата середовища існування
A) Самотній B) Стадо. C) Колонія D) Пакуйте
A) Маленькі вушка B) Короткий хвіст. C) Тупі кігті D) Довгі ноги
A) 1 B) 8-10 C) 5-7 D) 2-4
A) Найменше занепокоєння B) Під загрозою зникнення C) Вразливий D) Під загрозою зникнення
A) Щеня. B) Оленятко. C) Кошеня. D) Дитинча.
A) Австралія. B) Азія. C) Північна Америка. D) Країни, розташовані на південь від Сахари.
A) 70–80 см (28–31 дюймів) B) 54–62 см (21–24 дюйми) C) 30–40 см (12–16 дюймів) D) 100–120 см (39–47 дюймів)
A) 9–18 кг (20–40 фунтів) B) 50–70 кг (110–154 фунтів) C) 25–35 кг (55–77 фунтів) D) 3–6 кг (7–13 фунтів)
A) Лише за допомогою зору. B) За допомогою слуху. C) За допомогою нюху. D) За допомогою ехолокації.
A) Точно 1,5 метра (4 фути 11 дюймів) B) Приблизно 3 метри (9 футів 10 дюймів) C) Менше 1 метра (3 фути) D) Більше 2 метрів (6 футів 7 дюймів)
A) За допомогою подряпин на деревах. B) Лише за допомогою вокалізацій. C) За допомогою фекалій і слини. D) Використовуючи запахові залози на лапах.
A) Лише навесні. B) Один або два рази на рік, залежно від регіону. C) Лише протягом зимових місяців. D) Щомісяця.
A) Дев'ять-дванадцять місяців B) Два-три місяці C) Шість-вісім місяців D) Один місяць
A) Дванадцять місяців. B) Шість місяців. C) Три тижні. D) Один місяць.
A) Латинське слово, що означає 'малий кіт'. B) Від португальського слова '(lobo-) cerval', що означає 'рись'. C) Назва, що походить з назви африканського племені. D) Французький термін, що означає 'тварина з плямами'.
A) Чарльз Дарвін B) Грегор Мендель C) Йоганн Крістіан Даніель фон Шребер у 1776 році D) Карл Лінней
A) Сім B) П'ять C) Три D) Один
A) 'Швидкий мисливець' B) 'Плямиста краса' C) 'Мешканець лісу' D) 'Витончена, ніжна кішка'
A) 2010 B) 2006 C) 1997 D) 1986
A) Агресивність B) Послухняність C) Навички полювання D) Боязливість
A) Нігерія B) Кенія C) Єгипет D) Південна Африка
A) Чорний B) Білий C) Сірий D) Коричневий
A) Намібія B) Марокко C) Туніс D) Алжир
A) Луки B) Савани C) Тропічні ліси D) Болотні угіддя
A) Природний заповідник Дінде-Алаташ B) Національний парк Мудуму C) Національний парк Хаудум D) Національний парк Луамбе
A) Постійна вокальна комунікація B) Регулярні територіальні сутички C) Мінімальна соціальна взаємодія D) Часті групові полювання
A) Глибокий гул B) Високий свист C) Низьке гарчання D) Гучний рев
A) 80–97% B) 10–20% C) 50–70% D) 30–40%
A) Жирафа B) Африканський слон C) Зебра D) Африканська трав'яна миша
A) Через місяць B) При народженні C) Коли їм виповнюється шість місяців D) Коли вони досягають дорослого віку
A) Кора B) Листя C) Фрукти D) Трава
A) У віці шести місяців B) Через місяць після народження C) Через два тижні після народження D) Через шість місяців після народження
A) Ніколи. B) Після того, як вони покинуть свою матір. C) Лише коли вони повністю виростуть. D) До того, як у них виростуть постійні зуби.
A) Не включено до переліків CITES B) Перелік II C) Перелік I D) Перелік III
A) Порода котів Бенгал. B) Порода котів Перс. C) Порода котів Саванна. D) Порода котів Сіам. |