A) Felis catus B) Пантера лео C) Сервал Лептайлур (Leptailurus) D) Acinonyx jubatus
A) Південна Америка B) Азія C) Австралія D) Африка
A) Гори B) Тропічні ліси C) Пустелі D) Пасовища
A) Леви B) Вовки C) Крокодили D) Орли
A) 15-18 років B) 20-25 років C) 5-7 років D) 10-12 років
A) Птахи B) Антилопа. C) Риба D) Гризуни
A) 1 B) 2 C) 4 D) 3
A) Рослиноїдні B) Хижак. C) Всеїдний D) Комахоїдні
A) Втрата середовища існування B) Хижацтво C) Зміна клімату D) Браконьєрство
A) Стадо. B) Самотній C) Колонія D) Пакуйте
A) Маленькі вушка B) Довгі ноги C) Тупі кігті D) Короткий хвіст.
A) 1 B) 2-4 C) 5-7 D) 8-10
A) Під загрозою зникнення B) Найменше занепокоєння C) Вразливий D) Під загрозою зникнення
A) Оленятко. B) Дитинча. C) Щеня. D) Кошеня.
A) Північна Америка. B) Австралія. C) Країни, розташовані на південь від Сахари. D) Азія.
A) 30–40 см (12–16 дюймів) B) 100–120 см (39–47 дюймів) C) 54–62 см (21–24 дюйми) D) 70–80 см (28–31 дюймів)
A) 50–70 кг (110–154 фунтів) B) 25–35 кг (55–77 фунтів) C) 9–18 кг (20–40 фунтів) D) 3–6 кг (7–13 фунтів)
A) За допомогою нюху. B) За допомогою слуху. C) За допомогою ехолокації. D) Лише за допомогою зору.
A) Менше 1 метра (3 фути) B) Точно 1,5 метра (4 фути 11 дюймів) C) Приблизно 3 метри (9 футів 10 дюймів) D) Більше 2 метрів (6 футів 7 дюймів)
A) Лише за допомогою вокалізацій. B) За допомогою подряпин на деревах. C) За допомогою фекалій і слини. D) Використовуючи запахові залози на лапах.
A) Щомісяця. B) Лише протягом зимових місяців. C) Лише навесні. D) Один або два рази на рік, залежно від регіону.
A) Дев'ять-дванадцять місяців B) Один місяць C) Два-три місяці D) Шість-вісім місяців
A) Дванадцять місяців. B) Три тижні. C) Один місяць. D) Шість місяців.
A) Латинське слово, що означає 'малий кіт'. B) Французький термін, що означає 'тварина з плямами'. C) Назва, що походить з назви африканського племені. D) Від португальського слова '(lobo-) cerval', що означає 'рись'.
A) Чарльз Дарвін B) Карл Лінней C) Грегор Мендель D) Йоганн Крістіан Даніель фон Шребер у 1776 році
A) Один B) П'ять C) Три D) Сім
A) 'Плямиста краса' B) 'Мешканець лісу' C) 'Швидкий мисливець' D) 'Витончена, ніжна кішка'
A) 1997 B) 2006 C) 1986 D) 2010
A) Послухняність B) Агресивність C) Боязливість D) Навички полювання
A) Нігерія B) Південна Африка C) Єгипет D) Кенія
A) Чорний B) Білий C) Сірий D) Коричневий
A) Намібія B) Туніс C) Алжир D) Марокко
A) Савани B) Луки C) Болотні угіддя D) Тропічні ліси
A) Природний заповідник Дінде-Алаташ B) Національний парк Хаудум C) Національний парк Мудуму D) Національний парк Луамбе
A) Часті групові полювання B) Регулярні територіальні сутички C) Мінімальна соціальна взаємодія D) Постійна вокальна комунікація
A) Гучний рев B) Високий свист C) Глибокий гул D) Низьке гарчання
A) 10–20% B) 30–40% C) 80–97% D) 50–70%
A) Жирафа B) Зебра C) Африканська трав'яна миша D) Африканський слон
A) При народженні B) Коли їм виповнюється шість місяців C) Через місяць D) Коли вони досягають дорослого віку
A) Трава B) Фрукти C) Листя D) Кора
A) Через шість місяців після народження B) Через два тижні після народження C) Через місяць після народження D) У віці шести місяців
A) Ніколи. B) Лише коли вони повністю виростуть. C) До того, як у них виростуть постійні зуби. D) Після того, як вони покинуть свою матір.
A) Перелік I B) Не включено до переліків CITES C) Перелік II D) Перелік III
A) Порода котів Сіам. B) Порода котів Бенгал. C) Порода котів Перс. D) Порода котів Саванна. |