![]()
A) Only at night B) Only at noon C) Dawn and dusk D) Midday and midnight
A) Large herds of over 50 B) Solitary or groups of two or three C) Strictly pairs D) Always in bachelor groups
A) 14 months B) 6 months C) 9 months D) 11 months
A) Around 30 minutes B) A little more than 10 minutes C) Less than 2 minutes D) About 1 hour
A) 15 to 20 minutes B) Immediately upon birth C) 1 to 2 hours D) 5 to 10 minutes
A) Two years old B) Five years old C) Three to four years old D) One year old
A) 20 years B) 26 years C) 14 years D) 30 years
A) They wait for the rainy season B) They absorb moisture from plants C) They travel long distances to lakes D) They dig holes to reach subsurface water
A) January to February B) April to May C) August to September D) June to July
A) They form a permanent hierarchy B) They dissolve within a day C) They remain together for the whole season D) They migrate to another continent
A) During the winter B) During the summer C) During the mating season D) Throughout the entire year
A) The age of the stallion B) Changes in climate, vegetation, predation, and hunting C) The size of the foal D) The species of grass available
A) Only aquatic plants B) Shrubs and trees C) Purely fruits D) Insects and small rodents
A) They push the plants over with their bodies B) They break up woody vegetation with their hooves C) They use their teeth to gnaw the bark D) They rely on rain to wash the plants away
A) None, they have no predators B) Including humans C) Only wolves D) Lions and tigers
A) Carl Linnaeus B) Peter Simon Pallas C) Alfred Russel Wallace D) Charles Darwin
A) 1775 B) 1750 C) 1802 D) 1855
A) Equus kiang B) Equus caballus C) Equus hemionus D) Equus asinus
A) 300–400 kg B) 200–260 kg C) 100–150 kg D) 500–600 kg
A) 64–70 km/h B) 40–50 km/h C) 80–90 km/h D) 30–40 km/h
A) Extinct in the Wild B) Critically Endangered C) Least Concern D) Near Threatened
A) Camelidae B) Cervidae C) Equidae D) Bovidae
A) Striped runner B) Wild horse C) Desert dweller D) Half-donkey
A) Przewalski's horse B) Domestic donkey C) Kiang D) Zebra
A) Ten B) Four C) Six D) Two
A) A series of spots B) A long mane C) A broad dorsal stripe D) A thick layer of fur
A) Fast B) Wild C) Horse D) Donkey
A) Donkey B) Strong C) Wild D) Fast
A) Black B) White C) Grey D) Brown
A) Depends on the subspecies B) Male C) Female D) Both are equal
A) African wild horse B) Steppe zebra C) Desert mule D) Asiatic wild ass
A) Asinus B) Dolichohippus C) Hippotigris D) Equus
A) Plesippus B) Equus simplicidens C) Equus livenzovensis D) Dinohippus
A) Asinus B) Equus simplicidens C) Equus livenzovensis D) Plesippus
A) Idaho, USA B) Russia C) Western Europe D) Mongolia
A) African zebras B) Domesticated horse C) Pliocene forms D) Asian hemiones
A) 40,000 B) 28,000 C) 4,500 D) 5,000
A) Gobi Desert B) Kalamaili Nature Reserve C) Khar Turan National Park D) Nefud Desert
A) Afghanistan B) Kazakhstan C) Gujarat D) Pakistan
A) Khar Turan B) Kalamaili C) Gobi D) Nefud
A) Turkmenistan B) Mongolia C) Iran D) Afghanistan
A) Arid grasslands B) Desert plains C) Mountainous steppes D) Tropical rainforests
A) 5.6 million B) 700,000 C) 40,000 D) 3.5 million
A) Syria B) Iraq C) Jordan D) Turkmenistan
A) Iran B) India C) Mongolia D) Saudi Arabia
A) Inbreeding problems B) Increased disease resistance C) Rapid evolution D) Changes in coat color
A) Overgrazing B) Noise disturbance C) Trampling of nesting sites D) Pollution of grazing lands
A) Expansion of agricultural farms B) Infrastructure for mining activities C) Increased urbanization D) Governmental dam projects
A) Rabies B) Foot and mouth disease C) Equine influenza D) African horse sickness
A) Saudi Arabia B) Jordan C) Israel D) Iran
A) Horses B) Purebred donkeys C) Purebred onagers D) Kungas
A) Camels B) Mules C) Onagers D) Donkeys
A) Herders B) Mining companies C) Climate change D) Tourism
A) Moving all onagers to zoos B) Capturing all wild onagers C) Banning all mining activities D) Encouraging local involvement |