![]()
A) Chlorocebus B) Papio C) Cercopithecus D) Macaca
A) Africa B) Australia C) North America D) Asia
A) Pack B) Gaggle C) Troops D) Herd
A) They are highly social animals B) They are herbivores C) They are solitary animals D) They are nocturnal
A) Pack B) Troop C) Pod D) Herd
A) 40-50 years B) 10-15 years C) 5-7 years D) 20-30 years
A) Scent marking B) Baboon statues C) Planting trees D) Building fences
A) 9 B) 3 C) 5 D) 7
A) Wingspan B) Long tail C) Bright fur D) Large canines
A) Reptiles B) Primates C) Insects D) Birds
A) To attract mates B) To sing C) To scare off predators D) To store food
A) The Guinea baboon. B) The hamadryas baboon. C) The chacma baboon. D) The olive baboon.
A) The chacma baboon. B) The Kinda baboon. C) The hamadryas baboon. D) The olive baboon.
A) Wolves, bears, and eagles. B) Nile crocodiles, leopards, lions, and hyenas. C) Coyotes, foxes, and owls. D) Tigers, sharks, and snakes.
A) Running away B) Seeking help from females C) Ignoring the fight D) Taking infants
A) Quadruplets B) Singletons C) Triplets D) Twins
A) The Kinda baboon. B) The hamadryas baboon. C) The chacma baboon. D) The olive baboon.
A) Rodents B) Fruits C) Fruit bats D) Grasses
A) Anubis B) Babi C) Osiris D) Ra
A) Isolated pairs B) Mixed groups C) Single-male troops D) Female-only groups
A) Cercopithecidae B) Pongidae C) Atelidae D) Hominidae
A) Mycobacterium tuberculosis B) Ebola C) Influenza D) Rabies
A) Baboons have a gestation period of about nine months. B) Baboons have a gestation period of about one year. C) Baboons have a gestation period of about three months. D) Baboons have a gestation period of about six months.
A) Ischial callosities. B) Skin cushions. C) Buttock pads. D) Dermal pads.
A) Sexual homomorphism. B) Sexual dimorphism. C) Sexual monomorphism. D) Sexual polymorphism.
A) No visible canines B) Long, dog-like muzzles with sharp canine teeth C) Hairy muzzles with blunt teeth D) Short, flat faces without teeth
A) Baboons determine dominance relations through physical fights. B) Baboons can determine dominance relations from vocal exchanges. C) Baboons determine dominance relations by observing feeding behavior. D) Baboons determine dominance relations by observing grooming behavior.
A) Tail B) Buttocks C) Body D) Eyes
A) Approximately 400 g B) Approximately 300 g C) Approximately 600 g D) Approximately 500 g
A) Serengeti ecosystem B) Tsavo ecosystem C) Amboseli ecosystem D) Maasai Mara ecosystem
A) The black mamba snake B) The Nile crocodile C) The African rock python D) The Cape buffalo
A) Males usually leave their birth group before reaching sexual maturity. B) Males usually stay in their birth group for their entire lives. C) Males usually leave their birth group after having offspring. D) Males usually leave their birth group after reaching sexual maturity.
A) Baboons sleep in burrows underground. B) Baboons sleep in caves. C) Baboons sleep in open fields. D) Baboons sleep in trees, or on high cliffs or rocks.
A) Most females leave their birth group after reaching sexual maturity. B) Most females leave their birth group before reaching sexual maturity. C) Most females leave their birth group after having offspring. D) Most females stay in the same group for their lives.
A) Isolation of groups B) Mate choice C) Absence of males D) Lack of social structure |