![]()
A) Aardvarkus africanus B) Digdig eaterus C) Orycteropus afer D) Anteaterius giganteus
A) Fish B) Grass C) Fruit D) Ants and termites
A) Asia B) Africa C) South America D) Australia
A) Lions B) Eagles C) Wolves D) Hyenas
A) 2 years B) 3 months C) 1 year D) 6 months
A) Sight B) Smell C) Taste D) Hearing
A) None B) 3 C) 1 D) 2
A) Pack B) Colony C) Herd D) Solitary
A) Swimming B) Walking C) Jumping D) Flying
A) Afrotheria B) Pilosa C) Proboscidea D) Tubulidentata
A) 'Earth pig' or 'ground pig' B) 'Burrowing mammal' C) 'Nocturnal digger' D) 'Ant bear'
A) Afrotheria B) Laurasiatheria C) Euarchontoglires D) Xenarthra
A) South American anteater B) Elephant shrews C) Golden moles D) Manatees
A) They are made of keratin. B) They have tubule-style teeth. C) They are continuously growing. D) They are absent.
A) Forests B) Deserts C) Grasslands D) Areas that are mainly rocky
A) South American anteaters B) Wolverines C) Hyenas D) Elephant shrews
A) Whiskers B) Long proboscis C) Talons D) Large ears
A) 40 to 60 kilograms B) 100 to 120 kilograms C) 60 to 80 kilograms (130–180 lb) D) 90 to 110 kilograms
A) Endosteal tissue called compacted coarse cancellous bone (CCCB) B) Long claws C) Webbed feet D) Flexible joints
A) Six B) Five C) Three D) Four
A) Modified mimetic muscles B) Cranial nerves C) Tongue muscles D) Standard facial muscles
A) Ethiopia B) Madagascar C) Namibia D) South Africa
A) Pale yellowish-grey, often stained reddish-brown by soil B) Solid brown C) Black and white stripes D) Bright orange with black spots
A) Pick up the leftovers B) Dig deeper into the mound C) Leave the mound untouched D) Avoid the area
A) 1.5 metres B) 2.2 metres (7 ft 3 in) C) 2.5 metres D) 3.0 metres
A) On the surface of a pond. B) In a tree hollow. C) Underneath a large rock. D) A recently excavated ant nest.
A) Continuous roaring B) Loud bleating sounds C) Soft grunting sounds D) High-pitched chirping
A) Upright with bent knees B) Sitting on its haunches C) Crouching on its hind legs D) Plantigrade, standing on its soles
A) 80 to 100 centimetres B) 105 to 130 centimetres (3.44–4.27 ft) C) 140 to 160 centimetres D) 90 to 110 centimetres
A) Train them for racing B) Domesticate them C) Use them as pets D) Hunt them for meat
A) Grasslands B) Swamp forest C) Woodlands D) Savannas
A) About 100 centimetres (3.3 ft) B) 150 centimetres C) 80 centimetres D) 120 centimetres
A) January–March B) November–December C) August–October D) May–July
A) They fall off. B) They remain flaccid. C) The ears can be held upright. D) They turn into scales.
A) Tusks B) Teeth C) Hooves D) Claws
A) Eight B) Ten C) Nine D) Four to five
A) Predatory B) Symbiotic C) Competitive D) Parasitic
A) Storing water B) Grinding swallowed food C) Producing saliva D) Secreting strong-smelling fluids
A) Short B) Very thick C) Straight D) Thin
A) Carnivora B) Afroinsectiphilia C) Rodentia D) Primates
A) O. a. capensis B) Orycteropus afer afer C) Orycteropus afer somalicus D) Orycteropus afer leopoldi
A) Trinervitermes trinervoides B) Anoplolepis custodiens C) Red ants D) African driver ants
A) Adventure Time B) The Simpsons C) SpongeBob SquarePants D) Arthur
A) Crepuscular activity patterns B) Nocturnal activity patterns C) More diurnal activity patterns D) Remain unchanged
A) Banana B) Orange C) Apple D) Aardvark cucumber
A) Thin, hexagonal tubes of vasodentin B) Enamel-coated with pulp cavities C) Flat and broad with enamel coating D) Round with multiple roots
A) Seven B) Nine C) Five D) Eleven
A) Critically endangered B) Vulnerable C) Least concern D) Endangered
A) To regulate body temperature B) To help filter particulate matter as it digs C) To attract mates D) For camouflage
A) 50 centimetres B) 60 centimetres (24 in) C) 70 centimetres D) 80 centimetres
A) Camouflage B) Hard shell C) Thick fur D) Tough skin |