Winn Dixie final Comprehension Test
  • 1. Where did Opal meet Winn Dixie?
A) In the mall
B) In the grocery store
C) At the trailer park
D) In the woods
  • 2. What animal does Opal compare her father to?
A) A snail
B) An elephant
C) A beaver
D) A turtle
  • 3. Which of the following is NOT a flavor that is tasted in a Littmus Lozenge?
A) Vanilla
B) Strawberry
C) Sorrow
D) Root beer
  • 4. Who is Carson?
A) Amanda's brother
B) Sweetie Pie's brother
C) Amanda's uncle
D) Opal's mother
  • 5. Which of the following is NOT true about Opal's mama?
A) She had freckles
B) She was a good cook
C) She was fast
D) She liked to plant things
  • 6. What is Winn Dixie afraid of?
A) Mice
B) The Preacher
C) Parrots
D) Thunderstorms
  • 7. What kind of animal is Gertrude in the pet store?
A) A parrot
B) A gerbil
C) A rabbit
D) A snake
  • 8. What did Miss Franny mistake Winn Dixie for when she first saw him?
A) A mountain lion
B) A bear
C) A rhinoceros
D) A man
  • 9. What does Otis love more than anything else?
A) Playing sports
B) Talking to people
C) Going to church
D) Playing music
  • 10. What did the taste of the Littmus Lozenge make Gloria Dump think of?
A) Her brother dying
B) People leaving
C) Being in jail
D) Being paralyzed
  • 11. What book did Opal read to Gloria Dump?
A) Pride and Prejudice
B) Gone with the Wind
C) To Kill A Mockingbird
D) Wuthering Heights
  • 12. Which of the following is NOT a reason that Opal feels sadness?
A) She had to move away from all her friends
B) She misses her brother
C) The Dewberry brothers pick on her
D) Her mama left her
  • 13. Why did Amanda Wilkinson look 'pinch-faced'?
A) Her brother died
B) Her mother left her
C) She was really mean
D) She had no friends
  • 14. Which of the following is NOT true about Winn Dixie?
A) He likes peanut butter
B) He smiles with all of his teeth
C) He likes to be alone
D) He snores
  • 15. What did the Preacher think of when he tasted a Littmus Lozenge?
A) His sermon
B) Leaving Watley
C) Opal's mother
D) Winn Dixie
  • 16. Who was NOT at the party at the end of the story?
A) Preacher
B) Franny Block
C) Stevie Dewberry
D) Opal's mother
  • 17. What did Sweetie Pie Thomas plan to have as the theme for her birthday party?
A) Cats
B) Mermaids
C) Pink
D) Winnie the Pooh
  • 18. What do the animals at Gertrude's Pet Store do when Otis plays his guitar?
A) Dance around the store
B) Sit like they have been turned into stone
C) Start to sing
D) Escape from their cages
  • 19. Which of following is NOT hanging from the tree in Gloria Dump's yard?
A) Beer bottles
B) Whiskey bottles
C) Water bottles
D) Wine bottles
  • 20. What did Gloria Dump feed Winn Dixie on the first day they met?
A) Cheese
B) Peanut butter
C) Littmus Lozenge
D) Bacon
  • 21. What did Winn Dixie NOT do in church the first time he goes?
A) Catch a mouse
B) Smile at the Preacher
C) Howl loudly
D) Eat a rat
  • 22. Where did the Open Arms Baptist Church meet on Sundays?
A) The Winn Dixie grocery store
B) The Littmus W. Block Memorial Library
C) The Pick-It-Quick store
D) The Friendly Corners Trailer Park
  • 23. What war did Littmus W. Block fight in?
A) Revolutionary War
B) Civil War
C) World War I
D) World War II
  • 24. Who was the FIRST friend Opal made after meeting Winn Dixie?
A) Miss Franny Block
B) Amanda Wilkinson
C) Gloria Dump
D) Sweetie Pie Thomas
  • 25. What sadness does Sweetie Pie Thomas think of when she tastes a Littmus Lozenge
A) Not having a sister
B) Her mama leaving
C) Her brother dying
D) Not having a dog
  • 26. Where was Winn Dixie hiding at the end of the story?
A) In Opal's trailer
B) In the library
C) In Gertrude's Pet Store
D) Under Gloria Dump's bed
  • 27. Why did Otis go to jail?
A) Refusing to stop playing his guitar
B) Killing someone
C) Hurting an animal
D) Stealing
  • 28. What problem does Gloria Dump have?
A) Cancer
B) Poor eyesight
C) Poor hearing
D) Broken leg
  • 29. How was Miss Franny related to Littmus W. Block?
A) He is her cousin
B) He is her uncle
C) He was her great- grandfather
D) He is her brother
  • 30. What did the Littmus Lozenge make Otis think of?
A) His wife leaving
B) Being in jail
C) Being in the pet store
D) Missing his mama
Students who took this test also took :

Answer Key
1.B   2.D   3.A   4.A   5.B   6.D   7.A   8.B   9.D   10.B   11.B   12.B   13.A   14.C   15.C   16.D   17.C   18.B   19.C   20.B   21.D   22.C   23.B   24.A   25.D   26.D   27.A   28.B   29.C   30.B  
Created with That Quiz — the site for test creation and grading in math and other subjects.