A) Otterus riverinus B) Lontra canadensis C) Riverus americensis D) Aqua otterus
A) 13 B) 5 C) 8 D) 27
A) 10-15 years B) 20-25 years C) 2-4 years D) Less than 1 year
A) A flock B) A herd C) A romp D) A school
A) They beg for food from humans B) They climb trees to catch birds C) They dive underwater to catch prey D) They use traps
A) Mustelidae B) Ursidae C) Canidae D) Felidae
A) Yes B) It depends on the weather C) No D) Only on weekends
A) By using hairbrushes B) By taking dust baths C) By licking their fur D) By rolling in mud
A) Only if it's a leap year B) Yes, for several months C) No D) They hibernate underwater
A) Critically Endangered B) Least Concern C) Endangered D) Vulnerable
A) They are scavengers B) They are predators of birds C) They are known for their singing abilities D) They help maintain the balance of fish populations
A) Sharp claws B) Striped fur C) Blubber layer D) Webbed feet
A) Smell B) Hearing C) Sight D) Taste
A) Afternoon B) Dawn and dusk C) Midnight D) Noon
A) Miocene epoch B) Pliocene epoch C) Eocene epoch D) Oligocene epoch
A) Urban environments B) River, lake, swamp, coastal shoreline, tidal flat, or estuary C) Mountainous areas D) Desert and arid regions
A) Environmental pollution B) Climate change C) Natural predators D) Overhunting by humans
A) During the Oligocene epoch B) During the Miocene epoch C) During the Eocene epoch D) During the Pliocene epoch
A) Via migration through Europe B) From Old World river otters via the Bering Land Bridge C) Through evolution in North America D) Directly from South America
A) George Cuvier B) Charles Darwin C) Johann Christian Daniel von Schreber D) Carl Linnaeus
A) Appendix I B) Appendix III C) Not listed D) Appendix II
A) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) B) L. c. periclyzomae (Elliot, 1905) C) L. c. sonora (Rhoads, 1898) D) L. c. canadensis (Schreber, 1777)
A) 75% B) 50% C) 98% D) 85%
A) Northeastern United States B) Northwestern United States C) Southwestern United States D) Midwestern United States
A) Amphibians B) Reptiles C) Fish D) Carrion
A) Texas B) California C) Arkansas D) Georgia
A) Fall B) Winter C) Summer D) Spring
A) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) B) L. c. mira (Goldman, 1935) C) L. c. canadensis (Schreber, 1777) D) L. c. periclyzomae (Elliot, 1905)
A) Species not necessarily threatened with extinction but may become so unless trade is controlled. B) Species are extinct in the wild. C) Species are critically endangered and need immediate protection. D) Species have stable populations without any risk.
A) 11.3 kilograms (25 lb) B) 20 kg (44 lb) C) 15 kg (33 lb) D) 8.3 kg (18 lb)
A) Odonata (dragonfly nymphs) B) Coleoptera (adult beetles) C) Plecoptera (stonefly nymphs) D) Hemiptera (true bugs)
A) Small mammals B) Aquatic plants C) Birds D) Crustaceans (crayfish)
A) Ictaluridae (bullheads and catfish) B) Catostomidae (suckers) C) Cyprinidae (carp and daces) D) Salmonidae (trout)
A) 75% B) 91.9% C) 50% D) 60%
A) American crocodile B) American alligator C) Killer whale D) Red fox
A) Mollusks B) Common snapping turtle C) North American beaver D) Ducks
A) Boreal chorus frogs (Pseudacris maculata) B) American bullfrogs C) Green frogs D) Northwestern salamanders
A) 15 kg (33 lb) B) 8.3 kg (18 lb) C) 20 kg (44 lb) D) 11.3 kilograms (25 lb)
A) Delayed implantation B) Higher litter size C) Shorter gestation period D) Lack of parental care
A) Garter snakes (Thamnophis) B) California giant salamander C) Rough-skinned newt D) Northwestern salamanders
A) Culling of predators B) Urban development C) Introduction of invasive species D) Reintroduction projects
A) Half B) One-fourth C) About one-third D) Two-thirds
A) 30 B) 42 C) 28 D) 36
A) Waterfowl broods B) Rails C) Colonial nesting birds D) Birds in flight
A) 2000 B) 1994 C) 1980 D) 1976
A) Peregrine falcon B) Canvasback C) Mallard D) Northern pintail
A) L. c. sonora (Rhoads, 1898) B) L. c. canadensis (Schreber, 1777) C) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) D) L. c. kodiacensis (Goldman, 1935)
A) Northwest Territories B) Alberta, Canada C) Western Oregon D) Central California marshland
A) L. c. kodiacensis (Goldman, 1935) B) L. c. sonora (Rhoads, 1898) C) L. c. canadensis (Schreber, 1777) D) L. c. lataxina (Cuvier, 1823)
A) 15 kg (33 lb) B) 20 kg (44 lb) C) 11.3 kilograms (25 lb) D) 8.3 kg (18 lb)
A) Prince Edward Island. B) Quebec. C) Ontario. D) British Columbia. |