A) Papio B) Macaca C) Cercopithecus D) Chlorocebus
A) Africa B) North America C) Australia D) Asia
A) Gaggle B) Herd C) Troops D) Pack
A) They are solitary animals B) They are herbivores C) They are highly social animals D) They are nocturnal
A) Troop B) Pack C) Herd D) Pod
A) 20-30 years B) 40-50 years C) 10-15 years D) 5-7 years
A) Scent marking B) Building fences C) Planting trees D) Baboon statues
A) 9 B) 7 C) 3 D) 5
A) Wingspan B) Large canines C) Long tail D) Bright fur
A) Birds B) Primates C) Reptiles D) Insects
A) To attract mates B) To sing C) To scare off predators D) To store food
A) The hamadryas baboon. B) The olive baboon. C) The Guinea baboon. D) The chacma baboon.
A) The Kinda baboon. B) The olive baboon. C) The hamadryas baboon. D) The chacma baboon.
A) Coyotes, foxes, and owls. B) Nile crocodiles, leopards, lions, and hyenas. C) Tigers, sharks, and snakes. D) Wolves, bears, and eagles.
A) Running away B) Ignoring the fight C) Seeking help from females D) Taking infants
A) Singletons B) Triplets C) Quadruplets D) Twins
A) The hamadryas baboon. B) The olive baboon. C) The Kinda baboon. D) The chacma baboon.
A) Fruits B) Rodents C) Fruit bats D) Grasses
A) Anubis B) Babi C) Ra D) Osiris
A) Female-only groups B) Single-male troops C) Mixed groups D) Isolated pairs
A) Atelidae B) Pongidae C) Hominidae D) Cercopithecidae
A) Influenza B) Mycobacterium tuberculosis C) Ebola D) Rabies
A) Baboons have a gestation period of about one year. B) Baboons have a gestation period of about nine months. C) Baboons have a gestation period of about three months. D) Baboons have a gestation period of about six months.
A) Dermal pads. B) Ischial callosities. C) Buttock pads. D) Skin cushions.
A) Sexual dimorphism. B) Sexual monomorphism. C) Sexual homomorphism. D) Sexual polymorphism.
A) Hairy muzzles with blunt teeth B) Long, dog-like muzzles with sharp canine teeth C) No visible canines D) Short, flat faces without teeth
A) Baboons determine dominance relations by observing grooming behavior. B) Baboons determine dominance relations by observing feeding behavior. C) Baboons can determine dominance relations from vocal exchanges. D) Baboons determine dominance relations through physical fights.
A) Buttocks B) Tail C) Body D) Eyes
A) Approximately 600 g B) Approximately 400 g C) Approximately 500 g D) Approximately 300 g
A) Maasai Mara ecosystem B) Tsavo ecosystem C) Serengeti ecosystem D) Amboseli ecosystem
A) The Nile crocodile B) The black mamba snake C) The Cape buffalo D) The African rock python
A) Males usually leave their birth group after having offspring. B) Males usually leave their birth group after reaching sexual maturity. C) Males usually stay in their birth group for their entire lives. D) Males usually leave their birth group before reaching sexual maturity.
A) Baboons sleep in trees, or on high cliffs or rocks. B) Baboons sleep in caves. C) Baboons sleep in open fields. D) Baboons sleep in burrows underground.
A) Most females leave their birth group before reaching sexual maturity. B) Most females leave their birth group after reaching sexual maturity. C) Most females leave their birth group after having offspring. D) Most females stay in the same group for their lives.
A) Mate choice B) Lack of social structure C) Isolation of groups D) Absence of males |