A) Lontra canadensis B) Riverus americensis C) Aqua otterus D) Otterus riverinus
A) 5 B) 27 C) 8 D) 13
A) 20-25 years B) 2-4 years C) 10-15 years D) Less than 1 year
A) A romp B) A school C) A herd D) A flock
A) They beg for food from humans B) They use traps C) They dive underwater to catch prey D) They climb trees to catch birds
A) Ursidae B) Felidae C) Mustelidae D) Canidae
A) Only on weekends B) It depends on the weather C) No D) Yes
A) By rolling in mud B) By licking their fur C) By using hairbrushes D) By taking dust baths
A) Yes, for several months B) They hibernate underwater C) Only if it's a leap year D) No
A) Endangered B) Vulnerable C) Critically Endangered D) Least Concern
A) They are predators of birds B) They are known for their singing abilities C) They help maintain the balance of fish populations D) They are scavengers
A) Striped fur B) Sharp claws C) Blubber layer D) Webbed feet
A) Smell B) Sight C) Hearing D) Taste
A) Midnight B) Dawn and dusk C) Noon D) Afternoon
A) Pliocene epoch B) Miocene epoch C) Eocene epoch D) Oligocene epoch
A) Urban environments B) Desert and arid regions C) River, lake, swamp, coastal shoreline, tidal flat, or estuary D) Mountainous areas
A) Overhunting by humans B) Climate change C) Environmental pollution D) Natural predators
A) During the Pliocene epoch B) During the Oligocene epoch C) During the Eocene epoch D) During the Miocene epoch
A) Via migration through Europe B) From Old World river otters via the Bering Land Bridge C) Directly from South America D) Through evolution in North America
A) Johann Christian Daniel von Schreber B) Charles Darwin C) Carl Linnaeus D) George Cuvier
A) Appendix III B) Appendix II C) Not listed D) Appendix I
A) L. c. sonora (Rhoads, 1898) B) L. c. canadensis (Schreber, 1777) C) L. c. periclyzomae (Elliot, 1905) D) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898)
A) 75% B) 85% C) 98% D) 50%
A) Midwestern United States B) Northwestern United States C) Northeastern United States D) Southwestern United States
A) Fish B) Reptiles C) Amphibians D) Carrion
A) Arkansas B) California C) Georgia D) Texas
A) Winter B) Spring C) Fall D) Summer
A) L. c. canadensis (Schreber, 1777) B) L. c. periclyzomae (Elliot, 1905) C) L. c. mira (Goldman, 1935) D) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898)
A) Species are extinct in the wild. B) Species are critically endangered and need immediate protection. C) Species not necessarily threatened with extinction but may become so unless trade is controlled. D) Species have stable populations without any risk.
A) 20 kg (44 lb) B) 11.3 kilograms (25 lb) C) 15 kg (33 lb) D) 8.3 kg (18 lb)
A) Hemiptera (true bugs) B) Odonata (dragonfly nymphs) C) Plecoptera (stonefly nymphs) D) Coleoptera (adult beetles)
A) Crustaceans (crayfish) B) Aquatic plants C) Birds D) Small mammals
A) Catostomidae (suckers) B) Salmonidae (trout) C) Ictaluridae (bullheads and catfish) D) Cyprinidae (carp and daces)
A) 60% B) 91.9% C) 50% D) 75%
A) American alligator B) Killer whale C) American crocodile D) Red fox
A) Mollusks B) North American beaver C) Ducks D) Common snapping turtle
A) Northwestern salamanders B) American bullfrogs C) Boreal chorus frogs (Pseudacris maculata) D) Green frogs
A) 20 kg (44 lb) B) 11.3 kilograms (25 lb) C) 15 kg (33 lb) D) 8.3 kg (18 lb)
A) Shorter gestation period B) Delayed implantation C) Lack of parental care D) Higher litter size
A) Garter snakes (Thamnophis) B) Northwestern salamanders C) California giant salamander D) Rough-skinned newt
A) Urban development B) Reintroduction projects C) Culling of predators D) Introduction of invasive species
A) Two-thirds B) Half C) About one-third D) One-fourth
A) 42 B) 28 C) 36 D) 30
A) Birds in flight B) Rails C) Waterfowl broods D) Colonial nesting birds
A) 1980 B) 1994 C) 1976 D) 2000
A) Mallard B) Northern pintail C) Canvasback D) Peregrine falcon
A) L. c. kodiacensis (Goldman, 1935) B) L. c. canadensis (Schreber, 1777) C) L. c. pacifica (J. A. Allen, 1898) D) L. c. sonora (Rhoads, 1898)
A) Northwest Territories B) Alberta, Canada C) Central California marshland D) Western Oregon
A) L. c. lataxina (Cuvier, 1823) B) L. c. sonora (Rhoads, 1898) C) L. c. kodiacensis (Goldman, 1935) D) L. c. canadensis (Schreber, 1777)
A) 20 kg (44 lb) B) 15 kg (33 lb) C) 11.3 kilograms (25 lb) D) 8.3 kg (18 lb)
A) Ontario. B) Quebec. C) Prince Edward Island. D) British Columbia. |