A) Panthera onca B) Felis catus C) Canis lupus D) Panthera leo
A) Central and South America B) Australia C) Asia D) Africa
A) Insectivorous B) Omnivorous C) Herbivorous D) Carnivorous
A) They cannot climb trees B) They are excellent swimmers C) They are afraid of water D) They hibernate in winter
A) Powerful jaws and teeth B) Camouflaging abilities C) Poisonous venom D) Teleportation
A) 20-25 years B) 12-15 years C) 5-8 years D) 1-2 years
A) Deserts B) Tundras C) Tropical rainforests D) Mountains
A) Invasive species B) Habitat loss and fragmentation C) Climate change D) Poaching
A) Up to 1.6 m (5 ft 3 in) B) Up to 2 m (6 ft 7 in) C) Up to 1.85 m (6 ft 1 in) D) Up to 1.5 m (4 ft 11 in)
A) Red B) Pale yellow to tan C) White D) Grey
A) By biting directly through the skull between the ears B) By breaking its neck C) By suffocating it D) By drowning it
A) A juvenile jaguar B) A female jaguar C) A jaguar with a black coat D) A jaguar with no spots
A) Via the land bridge that spanned the Bering Strait B) Across the Atlantic Ocean C) Through the Panama Canal D) From Africa
A) Endangered B) Vulnerable C) Near Threatened D) Critically Endangered
A) 100 large areas B) 25 large areas C) 51 large areas D) 75 large areas
A) An Old English word for tiger B) A Latin word for lion C) The Tupi-Guarani word yaguara meaning 'wild beast that overcomes its prey at a bound' D) A Greek word for panther
A) 'True beast' B) 'Small cat' C) 'Fierce predator' D) 'Wild animal'
A) The Aztec B) The Maya C) The Inca D) None, all featured jaguars
A) With one syllable B) With two syllables C) With four syllables D) With three syllables
A) A French word for cougar B) A Spanish word for tiger C) The Portuguese name onça for a spotted cat larger than a lynx D) An English word for leopard
A) 1834 B) 1758 C) 1901 D) 1939
A) Three B) Nine C) Eight D) Two
A) P. o. palustris B) P. o. goldmani C) P. o. peruviana D) P. o. hernandesii
A) Peru B) Mexico C) Argentina D) Brazil
A) Polytypic with nine subspecies B) Monotypic taxon C) Polytypic with three subspecies D) A separate genus
A) P. o. hernandesii B) P. o. centralis C) P. o. goldmani D) P. o. peruviana
A) P. o. palustris B) P. o. paraguensis C) P. o. arizonensis D) P. o. veraecrucis
A) 70% B) 66% C) 54% D) 40%
A) Panthera gombaszogensis B) The lion C) The tiger D) The leopard
A) Migratory Bird Treaty Act B) CITES Appendix I C) Convention on Biological Diversity D) Endangered Species Act
A) Olméc culture B) Maya civilization C) Moche culture D) Inca culture
A) 20–25% B) 30–35% C) 10–15% D) 40–45%
A) Argentine pampas B) Yucatán Peninsula C) Mexican arid grasslands D) Amazon rainforest
A) Sierra Madre Occidental mountains B) Yucatán Peninsula C) Chihuahuan Desert D) Baja California Desert
A) 20th century B) 19th century C) 21st century D) 18th century
A) CITES Appendix I B) IUCN Red List C) WWF Endangered Species List D) Global Biodiversity Assessment
A) When it had been cornered or wounded. B) During mating season C) While hunting prey D) In search of food
A) 55% B) 65% C) 30% D) 45%
A) Atlantic Forest B) Pantanal C) North Platte River region D) Amazon rainforest
A) 1990 B) 1973 C) 1965 D) 1980
A) P. o. peruviana B) P. o. arizonensis C) P. o. centralis D) P. o. veraecrucis
A) The morphological features shared with leopards B) The classification into the genus Panthera C) The existence of any subspecies D) The status of several subspecies
A) 3–5 days B) 30–40 days C) 7–15 days D) 10–20 days
A) Heavy body weight. B) Strong bite force. C) Long teeth. D) Sharp claws.
A) 2008 B) 2013 C) 2001 D) 2020
A) 6.922 kN (1,556 lbf) B) 887.0 Newton C) 118.6 D) 4.939 kN (1,110 lbf)
A) Bolivia B) China C) Brazil D) Peru
A) Interstate 5 B) Interstate 20 C) Interstate 10 D) Interstate 40
A) Asia B) South America C) North America D) Africa
A) 95 kg (209 lb) only B) 56–96 kg (123–212 lb) C) 36–50 kg (79–110 lb) D) 158 kg (348 lb) and above
A) 1996 B) 1963 C) 1860 D) 1948
A) 15,000,000 km2 B) 8,750,000 km2 C) 19,000,000 km2 D) 10,000,000 km2
A) Apex predator B) Prey species C) Herbivore D) Scavenger
A) Lima, Iquitos, Pucallpa B) Arequipa, Lima, Chiclayo C) Cusco, Arequipa, Trujillo D) Puno, Juliaca, Huaraz
A) Natural predators B) Overhunting by indigenous people C) Deforestation D) Climate change
A) P. o. goldmani B) P. o. hernandesii C) P. o. peruviana D) P. o. centralis
A) Washington, Oregon, Idaho B) Arizona, New Mexico, Texas C) California, Nevada, Utah D) Florida, Georgia, Alabama
A) 35% B) 40% C) 26% D) 15%
A) 1948 B) 1996 C) 1860 D) 1963
A) Land bridge in Southeast Asia B) Beringia C) Isthmus of Panama D) Suez Land Bridge
A) January 2010 B) March 2005 C) June 2008 D) December 2012
A) 1986 B) 1999 C) 2012 D) 2005
A) Prusten B) Meowing C) Grunting D) Roaring
A) 850 B) 500 C) 900 D) 760
A) Poaching B) Climate change C) Natural predators D) Disease
A) 1984 B) 1948 C) 1969 D) 1996
A) March 2020 B) January 2015 C) August 2012 D) April 2019
A) Santa Catarina B) Rio de Janeiro C) Bahia D) São Paulo
A) Trap in burrows. B) Chase and pounce. C) Use tools to capture. D) Stalk-and-ambush strategy. |