1r Control animals vi
  • 1. Quin tipus de respiració presenten els mamífers?
A) branquial
B) traqueal
C) cutània
D) pulmonar
E) NO SÉ LA RESPOSTA
  • 2. Com és la respiració en els amfibis?
A) cutània en la larva i pulmonar en l'adult
B) només tenen respiració pulmonar
C) branquial en la larva i pulmonar i cutània en l'adult
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) pulmonar en la larva i branquial en l'adult
  • 3. Quina respiració té un cuc de terra?
A) pulmonar
B) branquial
C) cutània
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) traqueal
  • 4. Quina respiració té un tauró?
A) branquial
B) cutània
C) pulmonar
D) traqueal
E) NO SÉ LA RESPOSTA
  • 5. Quina respiració té un dofí?
A) NO SÉ LA RESPOSTA
B) cutània
C) pulmonar
D) traqueal
E) branquial
  • 6. Com es diu l'estructura que permet a les femelles nodrir les seves cries quan són a la panxa?
A) glàndules mamàries
B) no en tenen cap
C) gàmetes
D) placenta
E) NO SÉ LA RESPOSTA
  • 7. Quin tipus de mamífer és un cangur?
A) monotrema
B) placentari
C) NO SÉ LA RESPOSTA
D) cartilaginós
E) marsupial
  • 8. Quin tipus de mamífer és un ornitorrinc?
A) monotrema
B) placentari
C) NO SÉ LA RESPOSTA
D) cartilaginós
E) marsupial
  • 9. Quina de les següents característiques és EXCLUSIVA dels mamífers?
A) tenen pulmons
B) es desplacen
C) tenen cap, tronc i cua
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) tenen glàndules mamàries
  • 10. Quina característica comuna tenen tots els insectes?
A) tenen 6 potes
B) tenen un parell d'ales
C) tenen 8 potes
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) tenen cefalotòrax
  • 11. A quin grup d'invertebrats pertanyen els coralls?
A) al mateix que els bivalves
B) NO SÉ LA RESPOSTA
C) al mateix que les esponges
D) al mateix que els cucs, als anèl·lids
E) al mateix que les meduses, als cnidaris
  • 12. Les estrelles de mar tenen:
A) NO SÉ LA RESPOSTA
B) simetria radial
C) simetria marina
D) simetria bilateral
E) simetria plana
  • 13. Els tipus de rèptils són:
A) ofidis, quelonis, saures, cocodrilians
B) ofidis, saures, amfibis i anurs
C) serps, tortugues, sargantanes, tritó
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) ofidis, saures, serps, llangardaixos
  • 14. A quin grup pertany el pingüí?
A) mamífers
B) teleostis
C) peixos
D) aus
E) NO SÉ LA RESPOSTA
  • 15. Quin d'aquests animals no pertany al grup dels mol·luscs:
A) babosa o llimac
B) cavallet de mar
C) sèpia
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) pop
  • 16. El tauró és:
A) un peix cartilaginós
B) un peix ossi
C) un mamífer ovípar
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) un mamífer marí
  • 17. Quin dels següents animals no és un amfibi?
A) granota
B) salamandra
C) NO SÉ LA RESPOSTA
D) llangardaix
E) tritó
  • 18. Quina de les següents característiques NO és pròpia dels mamífers?
A) NO SÉ LA RESPOSTA
B) són vivípars
C) tenen pèl
D) succionen la llet de la mare
E) la seva temperatura corporal és variable
  • 19. Per què la pell dels amfibis és nua, humida i prima?
A) perquè conté substàncies tòxiques
B) perquè viu en llocs humits
C) NO SÉ LA RESPOSTA
D) per facilitar la respiració cutània
E) perquè viu a l'aigua
  • 20. Quin dels següents rèptils presenta aletes en lloc de potes?
A) iguana
B) sargantana
C) cocodril
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) tortuga carei
  • 21. Les meduses pertanyen al grup dels:
A) equinoderms
B) artròpodes
C) porífers
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) cnidaris
  • 22. Quin d'aquests animals regula la temperatura del seu cos?
A) corall
B) esponja
C) eruga
D) gos
E) NO SÉ LA RESPOSTA
  • 23. A quin grup d'artròpodes pertanyen els centpeus?
A) insectes
B) aràcnids
C) NO SÉ LA RESPOSTA
D) crustacis
E) miriàpodes
  • 24. Quin dels següents grups d'artròpodes té molts animals que presenten brànquies per respirar?
A) NO SÉ LA RESPOSTA
B) insectes
C) miriàpodes
D) crustacis
E) aràcnids
  • 25. Quin dels següents noms científics està escrit correctament:
A) homo sapiens
B) Homo sapiens
C) HOMO sapiens
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) HOMO SAPIENS
  • 26. Quin animal presenta cavitat atrial i òscul amb canals per on circula l'aigua?
A) calamar
B) NO SÉ LA RESPOSTA
C) sardina
D) cloïsa
E) esponja de mar
  • 27. Quin animal marí posseeix tentacles al voltant de la boca amb cèl·lules urticants?
A) cargol
B) rap
C) anèmone
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) esponja
  • 28. Un animal és un ésser:
A) pluricel·lular eucariota
B) pluricel·lular procariota
C) unicel·lular procariota
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) unicel·lular eucariota
  • 29. Un calamar és un:
A) mol·lusc gasteròpode
B) NO SÉ LA RESPOSTA
C) mol·lusc cefalòpode
D) equinoderm
E) mol·lusc bivalve
  • 30. Una sardina és:
A) NO SÉ LA RESPOSTA
B) un peix cartilaginós
C) un peix amfibi
D) un peix cefalòpode
E) un peix ossi
  • 31. Una papallona té:
A) simetria plana
B) simetria radial
C) simetria bilateral
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) simetria terrestre
  • 32. Quin dels següents animals pateix metamorfosi?
A) la vaca
B) la sèpia
C) NO SÉ LA RESPOSTA
D) l'esponja
E) la granota
  • 33. Quin dels següents animals pateix metamorfosi?
A) ostra
B) gamba
C) papallona
D) aranya
E) NO SÉ LA RESPOSTA
  • 34. El cos dels insectes està dividit en:
A) NO SÉ LA RESPOSTA
B) cefalotòrax i abdomen
C) cap, tòrax i abdomen
D) cap, tronc i extremitats
E) no està dividit en parts
  • 35. Són animals ovovivípars?
A) les àligues
B) NO SÉ LA RESPOSTA
C) les tortugues
D) les granotes
E) molts taurons
  • 36. El conjunt profund de canvis del desenvolupament d'un amfibi es diu:
A) metamorfosi
B) respiració
C) creixement
D) NO SÉ LA RESPOSTA
E) circulació
  • 37. L'esquelet extern és propi de:
A) aus
B) NO SÉ LA RESPOSTA
C) artròpodes
D) mamífers
E) cucs
  • 38. L'eriço de mar és un:
A) crustaci
B) mol·lusc
C) NO SÉ LA RESPOSTA
D) equinoderm
E) artròpode
  • 39. Tenen temperatura corporal constant:
A) les aus, els mamífers i els rèptils
B) NO SÉ LA RESPOSTA
C) els mamífers, els rèptils i els amfibis
D) els mamífers i els rèptils
E) les aus i els mamífers
  • 40. Quin animal dels següents presenta aparell AMBULACRAL?
A) l'estrella de mar
B) el calamar
C) NO SÉ LA RESPOSTA
D) la granota
E) l'esponja
Altres proves d'interés :

Prova creada amb That Quiz — on la pràctica de les matemàtiques és fàcil.