Proving Similarity
  • 1. Are the triangles similar? What information helps you prove it?
A) Yes, SAS
B) No, Not enough information.
C) Yes, SSS
D) Yes, AAA
  • 2. Are the triangles similar? What information helps you prove it?
A) Yes, SSS
B) Yes, AAA
C) Yes, SAS
D) No, Not enough information.
  • 3. Are the triangles similar? What information helps you prove it?
A) Yes, AAA
B) Yes, SSS
C) Yes, SAS
D) No, Not enough information.
  • 4. Are the triangles similar? What information helps you prove it?
A) No, Sides are not proportional
B) Yes, SSS
C) Yes, SAS
D) No, Not enough information
  • 5. Are the triangles similar? What information helps you prove it?
A) No, Sides are not proportional
B) Yes, SAS
C) Yes, SSS
D) No, Not enought information
  • 6. Are the triangles similar? What information helps you prove it?
A) Yes, SAS
B) No, Not enough information
C) Yes, SSS
D) No, Sides are not proportional
  • 7. In the picture shown angle A = angle D and side AB ~ side DE. What more needs to be known to prove the triangles are similar using SAS
A) side AC = side DF
B) side BC ~ side EF
C) angle B = angle E
D) side AC ~ side DF
  • 8. Are the triangles similar? What information helps you prove it?
A) No, Sides are not proportional
B) No, Not enough information
C) Yes, SAS
D) Yes, SSS
  • 9. In the picture shown angle A = angle D and side AB ~ side DE. What more needs to be known to prove the triangles are similar using AAA
A) angle B = angle E
B) side AC = side DE
C) side BC ~ side EF
D) angle B = angle C
  • 10. In the picture shown side AC ~ side DF and side AB ~ side DE. What more needs to be known to prove the triangles are similar using SSS?
A) side BC ~ side EF
B) angle A = angle D
C) side BC ~ side AB
D) side BC = side EF
Students who took this test also took :

Answer Key

1.D   2.C   3.B   4.C   5.A   6.C   7.D   8.B   9.A   10.A  

Created with That Quiz — a math test site for students of all grade levels.