PAS BAHASA INGGRIS XI 2020
  • 1. 1. What is an invitation ?
A) If you invite a person you can either send a letter or invitation card
B) A letter of invitation as its name implies is request an individual
C) A type of letter written to an organization or an individual for their participation or presence in a event
D) A document that present formal request for people or individual
  • 2. 2. What is a type of birthday party invitation ?
A) An official letter
B) An informal letter
C) A formal letter
D) A letter request
  • 3. 3. How do you write an invitation letter ?
A) Subject, a body of letter, closing
B) Salutation, body of letter, closing
C) Subject, a letterhead, salutation, body of letter, closing
D) A headletter, a body of letter, closing
  • 4. 4. What is the purpose of the invitation ?
A) To announce a ceremony
B) To promote an event
C) To invite someone an event
D) To describe a certain thing
  • 5. Please join usas we celebrate our40th AnniversaryRahmat and Wati JumintenFriday, May 7th6.30p.m -10.OOp.mPondok Indah, South Jakarta (Dinner is available) RSVP 65412397(Nanang/ Nini/ Nita) 5. The type of the party above is …
A) New year party
B) Graduation Party
C) Marriage Party
D) Birthday Party
  • 6. 6. The purpose of the invitation text above is…
A) To invite people to join the party
B) To invite people to join the party
C) To persuade people to have marriage
D) To describe a certain party
  • 7. Dear Bianca Jodie, Time counted so fastLet’s celebrate new year’s eve together!Sunday, December 31st9 p.m. until dropat Dragonfly BarJln Gatot SubrotoSincerely, Hannah3. 7. What is the purpose of the invitation above ?
A) To celebrate new year's eve
B) To have conversation to old friend
C) To make a new relation
D) To spend time together
  • 8. 8. From the invitation text above, we can say that?
A) Bianca Jody invites Hannah to celebrate new year's eve together
B) The party started from 9 pm
C) The dragonfly Bar is not at Jl.Gatot Subroto
D) Bianca and Hannah have not good relationship
  • 9. Glad if you can attend and laugh with us inGraduation PartyIn respect of our Daughter’s perseverance and persistenceIsyana Sarasvati has graduated from an Msi(Master of Science from Bandung Institute Technology)Accompany with us onSunday, Mei 30, 2019 at 8 p.m.The Suite Room, Hermitage Hotel.Afgan and Melly GoeslawRSVP 65412397. 9. Who is graduated from Bandung Institue Technology?
A) Afgan'son
B) Melly Goeslaw
C) Afgan
D) Isyana Sarasvati
  • 10. 10. Based on the invitation text above, we can conclude that…A. Melly Goeslaw is Isyana’s daughterB. The party will be held in Hermitage HotelC. The party ended at 8 p.mD. The party is to celebrate Isyana’s Birthday.
A) Melly Goeslaw is Isyana's daugther
B) The party ended at 8 PM
C) The party will be held in Hermitage Hotel
D) The party is celebrate Isyana's birthday
  • 11. 11. What is a personal letter ?
A) A letter is which written by someone to another and used for personal interest such as love letter,letter for best friend
B) A single page letter written to the personal offering the job you're applying for
C) A formal letter is ussed by bussiness to order goods or services from a vendor
D) A letter is written in formal language usually used when wtiting for one bussiness organization
  • 12. 12. What is the generic structure of personal letter ?
A) Date and place, receiver , address, grettings, opening, letter of content, closing, sender and signature
B) Receiver 's address
C) Greetings, opening, letter content
D) Letter content, sender and signature
  • 13. 13. What is the purpose of personal letter ?
A) To inform that the receiver that the sender wants to order something
B) To give information to exchanging opinion about the organization
C) To purpose about personal letter, hope it states what the writer wishes
D) To inform the receiver that the sender wants to tell an important thing likes : personal feeling, experience
  • 14. 14. How do you end personal letter ?
A) Sincerely, regard, your trully, your sincerely
B) Sender, signature
C) Signature
D) Best regards
  • 15. 15. What kinds of letter personal letter ?
A) Formal letter
B) Complimentary
C) Salutation
D) Informal letter
  • 16. Dear Liza,I have received you letter asking me to meet you at your house this Sunday to discuss the urgent matter you have. I regret however to say that it will not be possible for me to see you on Sunday as I already have a previous appointment . I shall see you on Monday next week at 5 p.m . Hoping the change of date will be convenient to you .Your sincerely Daisy. 16. What does the letter tell about ?
A) Daisy's previous letter to Liza
B) Liza"s problem
C) Liza"s appointment
D) Daisy, regret for not being to come
  • 17. 17. Why did Liza ask Daisy to come to her house.........
A) Liza wanted Daisy to solve her problem
B) Daisy would discuss her problem with Liza
C) Daisy wanted to meet Liza family
D) Liza wanted to chat with Daisy
  • 18. Hello Paula, how are you? It’s been a month since l last heard from you. Well l just wanted to tell you that I was in a hospital last week. According to the doctor l was infected by dengue fever.At first, I felt my body became weak then fainted when was studying in the classroom. Then, I was taken to the hospital because of the high fever.At the hospital, I was brought into the emergency unit. The doctor immediately gave some treatments. Finally, l had to stay there for one week. Everyday the doctor kept me on a drip. At the seventh day, my condition was getting better. After the final check, the doctor gave me permission to go home. Now, I’m okay and because of my illness, I am now more careful about keeping in my house clean especially my room, I don’t w… 18. What is the topic of the letter above ?
A) The doctor recipe
B) Went to hospital
C) Sickness
D) Getting fever
  • 19. 19. Why the writer was taken to the hospital ?
A) She got broken bones
B) She got high fever
C) She got headache
D) She got toothache
  • 20. 20. How long she was taken care in the hospital ?
A) Seven days
B) Five days
C) Six days
D) Four days
  • 21. How to Clean an LCD Screen 1. Shake up the detergent and put it 15 — 20 cm away from the LCD screen. 2. Spray on the LCD screen surface directly. 3. Cleanse gently using the fabric cleanser or brush. You can also do the following steps: 1. Spray the detergent on the fabric cleanser. 2. Clean the LCD screen surface to make it as bright as a new one. 21. What should you do to detergent first?
A) Clean it
B) Put it away
C) Spray it
D) Shake it up
  • 22. How to Clean an LCD Screen 1. Shake up the detergent and put it 15 — 20 cm away from the LCD screen. 2. Spray on the LCD screen surface directly. 3. Cleanse gently using the fabric cleanser or brush. You can also do the following steps: 1. Spray the detergent on the fabric cleanser. 2. Clean the LCD screen surface to make it as bright as a new one. 22. Before cleaning the screen surface, we spray the detergent on the screen surface directly or spray it on ….
A) A. Our fingers
B) B. The paper
C) C. The fabric cleanser
D) D. The brush
  • 23. How to Clean an LCD Screen 1. Shake up the detergent and put it 15 — 20 cm away from the LCD screen. 2. Spray on the LCD screen surface directly. 3. Cleanse gently using the fabric cleanser or brush. You can also do the following steps: 1. Spray the detergent on the fabric cleanser. 2. Clean the LCD screen surface to make it as bright as a new one. 23. "Cleanse gently with the fabric cleanser or brush" (step 3). What does the underlined word mean?
A) Directly
B) Carefully
C) Cleanly
D) Harshly
  • 24. HOW TO CLEAN A REFRIGERATOR 1. Remove all frozen foods and ice cube trays. If you have a second refrigerator, use it to temporary store these items. If not, put the food in a cardboard box and cover it with newspaper. Dump the ice cubes. 2. Removes all other food stuff and place on your kitchen counter or in cardboard boxes. 3. Either turn the temperature control "defrost" or unplug the electricity to the refrigerator (or both). 4. Never scrape or jab at the ice with a sharp instrument. You may cause serious damage to the freezing unit. Allow it to melt. 5. Either put a flat pan under the freezer to catch the drips or put a large towel in the bottom of the refrigerator. 24. What should we do after turn the temperature control "defrost"?
A) Remove all frozen foods and ice cube trays
B) Allow the ice to melt
C) Remove all other food stuff
D) Scrape the ice with a sharp instrument
  • 25. HOW TO CLEAN A REFRIGERATOR 1. Remove all frozen foods and ice cube trays. If you have a second refrigerator, use it to temporary store these items. If not, put the food in a cardboard box and cover it with newspaper. Dump the ice cubes. 2. Removes all other food stuff and place on your kitchen counter or in cardboard boxes. 3. Either turn the temperature control "defrost" or unplug the electricity to the refrigerator (or both). 4. Never scrape or jab at the ice with a sharp instrument. You may cause serious damage to the freezing unit. Allow it to melt. 5. Either put a flat pan under the freezer to catch the drips or put a large towel in the bottom of the refrigerator. 25. "Allow it to melt" (step 4). The word "it" refers to ....
A) The food
B) The refrigerator
C) The ice
D) The freezing unit
  • 26. ANZAC BISCUITS You will need: • 2 cups of rolled oats • 1,5 cups of caster sugar • 4 tablespoons of golden syrup • 2 tablespoons of boiling water • 1 cup of plain flour • 250 grams of butter • 1 teaspoon of baking soda Steps: 1. Turn on the oven 160o C. 2. Lightly grease an oven tray. 3. Mix oats, flour and sugar in a large bowl. 4. Melt butter and golden syrup in a pan. 5. Mix baking soda and boiling water in a cup. 6. Add this mixture to melted butter and golden syrup. 7. Add this to the oats mixture in the large bowl, mix together well. 8. Roll tablespoonfuls of the mixture into balls. Put on the try 5 cm apart. 9. Press lightly on top of each with a fork. 10. Bake for 20 minutes. 26. What is the purpose of the text?
A) To prepare everything for cooking Anzac Biscuits
B) To announce a new recipe of Anzac Biscuits
C) To see the ingredients of Anzac Biscuits
D) To tell how to make Anzac Biscuits
  • 27. ANZAC BISCUITS You will need: • 2 cups of rolled oats • 1,5 cups of caster sugar • 4 tablespoons of golden syrup • 2 tablespoons of boiling water • 1 cup of plain flour • 250 grams of butter • 1 teaspoon of baking soda Steps: 1. Turn on the oven 160o C. 2. Lightly grease an oven tray. 3. Mix oats, flour and sugar in a large bowl. 4. Melt butter and golden syrup in a pan. 5. Mix baking soda and boiling water in a cup. 6. Add this mixture to melted butter and golden syrup. 7. Add this to the oats mixture in the large bowl, mix together well. 8. Roll tablespoonfuls of the mixture into balls. Put on the try 5 cm apart. 9. Press lightly on top of each with a fork. 10. Bake for 20 minutes. 27. Why do we use a fork to make Anzac Biscuits?
A) To put the balls on a tray
B) To press the balls of mixture
C) To mix baking soda and boiling water
D) To roll the mixture
  • 28. How to make a pencil case Steps: 1. Choose the size you want. If you want to put longer items, such as a ruler, placed in your pencil case, you'll need a longer pencil case. 2. Find a bag or box that suitable with your choice of size. It doesn't have be nice looking, but strong and clean. 3. Cover the box with paper, any color. 4. Decorate the container. Try some or all of the following ideas. ✅Put on same cool sticker. ✅Decorate with your own art with makers: draw lines, shapes, animals, people, etc. ✅Cut some magazine pictures and stick them on it. ✅Totally cover the box with wrapping paper; and ✅Glue on shells, buttons, or anything else you want to decorate the pencil case with. Add glitter if you like. 5. Show all your friends, and be proud of your unique pencil case. 28. The length of the pencil case depends on ....
A) The items we are going to put there
B) The ruler we have
C) The box that we find
D) The size of the pen
  • 29. How to make a pencil case Steps: 1. Choose the size you want. If you want to put longer items, such as a ruler, placed in your pencil case, you'll need a longer pencil case. 2. Find a bag or box that suitable with your choice of size. It doesn't have be nice looking, but strong and clean. 3. Cover the box with paper, any color. 4. Decorate the container. Try some or all of the following ideas. ✅Put on same cool sticker. ✅Decorate with your own art with makers: draw lines, shapes, animals, people, etc. ✅Cut some magazine pictures and stick them on it. ✅Totally cover the box with wrapping paper; and ✅Glue on shells, buttons, or anything else you want to decorate the pencil case with. Add glitter if you like. 5. Show all your friends, and be proud of your unique pencil case. 29. From the text above we can conclude that we have to be .... in decorating the box to have a good result.
A) Box
B) Creative
C) Careful
D) Risky
  • 30. How to make a pencil case Steps: 1. Choose the size you want. If you want to put longer items, such as a ruler, placed in your pencil case, you'll need a longer pencil case. 2. Find a bag or box that suitable with your choice of size. It doesn't have be nice looking, but strong and clean. 3. Cover the box with paper, any color. 4. Decorate the container. Try some or all of the following ideas. ✅Put on same cool sticker. ✅Decorate with your own art with makers: draw lines, shapes, animals, people, etc. ✅Cut some magazine pictures and stick them on it. ✅Totally cover the box with wrapping paper; and ✅Glue on shells, buttons, or anything else you want to decorate the pencil case with. Add glitter if you like. 5. Show all your friends, and be proud of your unique pencil case. 30. " ... Add glitter if you like." (step 4) The synonym of the underlined word is ....
A) Haze
B) Darken
C) Twinkle
D) Becloud
  • 31. 31. X : We’ll have a long holiday next month. What are you going to do? Y : .... X : I hope you have a nice trip.
A) It’s not your business
B) I am thinking of going to Bali
C) I have nothing to do
D) Sorry, I can’t tell you
  • 32. 32. A : What do you think about the film ? B : I think ....
A) I can’t hear you
B) You forget it
C) I like it
D) Thank you
  • 33. 33. .... he is polite.
A) I don’t think
B) What's your opinion
C) I don't
D) What do youI don't
  • 34. 34. Eric : I think our city is very hot at the moment. Eric : I don’t think so ................ Our city is much cooler than other cities in this country.
A) He forget it
B) I know it
C) In my opinion
D) I am thinking of
  • 35. 35. Bowo : I feel tired and I feel dizzy. Sri : I think …. Don’t leave the bed if it is not necessary.
A) B. You should lie down and have some rest
B) C. You can see the doctor tonight
C) D. I will take you to the hospital
D) A. You must sing
  • 36. 36. A : I love chocolate, don't you agree? B : .....
A) Yes, I agree
B) Sure here it is
C) No, I agree
D) Yes, I don't know
  • 37. 37. A : Do you agree that news is fake? B : .....
A) May be you should go
B) I'm busy
C) I don’t agree with you
D) I don't wanna miss it
  • 38. 38. Noragami is the best anime in winter season, isn’t it?
A) I feel the same way
B) I believe you will be okay
C) I believe you can make it too
D) You can watch it
  • 39. 39. It’s hot today, isn’t it?
A) Open your book
B) Can’t switch the fan
C) Turn on the fan!
D) I think you’re right
  • 40. 40. Yukine is handsome, right?
A) Very beautiful
B) I want it
C) I can’t deny that
D) Look at him
Answer Key
1.C   2.B   3.C   4.C   5.C   6.A,B   7.A   8.C   9.D   10.C   11.A   12.A   13.D   14.A   15.D   16.D   17.A   18.D   19.B   20.A   21.D   22.A,C   23.B   24.B   25.C   26.D   27.B   28.A   29.B   30.C   31.B   32.C   33.A   34.C   35.A,D   36.A   37.C   38.A   39.D   40.C  
Created with That Quiz — the site for test creation and grading in math and other subjects.